Panouri fotovoltaice

Doriți să beneficiați de independență energetică instalându-vă panouri fotovoltaice acasă sau la sediul societății dumneavoastră?

Tritech Group vă oferă panouri fotovoltaice de înalta eficientă la prețuri competitive. Produse în România, în fabrica de la Ovidiu, lângă Constanța, panourile fotovoltaice policristaline Wattrom sunt performante, fiabile și eficiente. De asemenea, vă conferă întoarcerea investiției întrucât legislația vă permite să injectați in rețeaua națională de distribuție energia electrică neconsumată și să fiți plătit pentru aceasta, devenind astfel prosumator. Banii pe care îi cheltuiți cu achiziția și montajul sistemului de panouri solare reprezintă astfel o investiție de viitor, benefică pentru bugetul locuinței sau companiei dumneavoastră.

Energia solară este o sursă de energie inepuizabilă, iar zona geografică în care ne aflăm este prolifică producerii de energie regenerabilă folosind panouri fotovoltaice. Puteți să vă asigurați necesarul de energie electrică pentru consumul propriu, iar energia în exces poate fi comercializată, dacă este distribuită în rețea.

Prosumatorul (numit și prosumer) este un mic producător de energie electrică, poate fi o persoană fizică sau o mică societate care să nu aibă ca obiect principal de activitate producerea de energie electrică, ce are instalat un sistem de producere a energiei electrice prin captarea energiei solare cu puterea instalată de cel mult 27kw pe loc de consum. Banii nu sunt primiți direct, ci se face o regularizare pe factură, în baza unui contor cu dublu sens.

Conform legii prosumatorul este „clientul final care deține instalații de producere a energiei electrice, inclusiv in cogenerare, a cărui activitate specifica nu este producerea energiei electrice, care consumă și care poate stoca și vinde energie electrică din surse regenerabile produsă în clădirea lui, inclusiv un bloc de apartamente, o zonă rezidențială, un amplasament de servicii partajat, comercial sau industrial sau în același sistem de distribuție închis, cu condiția ca, în cazul consumatorilor autonomi necasnici de energie din surse regenerabile, aceste activități să nu constituie activitatea lor comercială sau profesională primară.”

Sistemele de panouri fotovoltaice pe care le furnizăm și le instalăm sunt on-grid și off-grid. Sistemele on-grid sunt legate la rețea, energia electrică în exces putând fi injectată în rețea, iar cele off-grid sunt cu acumulatori care stochează energia electrică produsă pentru a putea fi folosită ulterior tot de către producător.

Pentru instalarea unui sistem care vă poate ajuta să deveniți autonom din punct de vedere energetic există subvenții de la Administrația Fondului de Mediu. Tendințele din Vestul Europei fac ca și în România să existe un interes crescut din partea cetatățenilor și a micilor intreprinderi de a deveni prosumatori.Daca v-ați întrebat cum puteți calcula necesarul de panouri fotovoltaice pentru o casă, va recomandăm următorul articol din secțiunea Noutăți, aici