Din ce în ce mai mulți români sunt interesați să instaleze panouri fotovoltaice acasă. În primul rând posibilitatea de a câștiga independență energetică, de a face economii pe termen mediu și lung, dar și faptul că pot proteja mediul înconjurător se numără printre motivații.

Conform unui studiu comandat de Comisia Europeană, disponibil aici în anul 2015, capacitatea de producție a energiei din sisteme fotovoltaice era de 1976 de MW în Belgia, 5240 de MW în Germania, 1049 de MW în Franța, 1086 de MW în Olanda, 60 de MW în Ungaria și 13 MW în România. Potențialul de dezvoltare este ridicat în țara noastră. În țările analizate în studiu majoritatea au indicat ca motivație principală economisirea de bani pentru facturile la energia electrică (73% în Bulgaria, 90% în Cehia, 80% în Ungaria și Portugalia).

Iată câteva întrebări pe care le adresează cei care vor să își instaleze panouri fotovoltaice acasă:

  • De unde știu ce putere instalată a sistemului fotovoltaic am nevoie?
  • Câte panouri fotovoltaice înseamnă 3 kw putere?

  • De ce suprafață am nevoie să instalez panouri fotovoltaice pentru o casă?

  • Ce orientare trebuie să aibă panourile fotovoltaice acasă?

  • Panourile fotovoltaice pot fi montate și în curte?

Ca să aflați ce putere instalată vă trebuie puteți să analizați facturile de energie electrică și să calculați o medie. Pentru o locuință obișnuită este necesară o putere instalată între 3 și 5 kw. Un sistem de 3 kw cuprinde 12 panouri de 250 W-270 W sau 10 panouri de 300 W. Detalii despre dimensiunea și rezistența panourilor fotovoltaice găsiți aici .

Ideal este ca, dacă instalați panouri fotovoltaice acasă, ele să aibă orientarea spre Sud. Puteți instala panouri fotovoltaice pentru o casă atât pe acoperiș, cât și în curte, la sol.

Pentru mai multe informații despre Wattrom panouri fotovoltaice vă invităm să accesați site-ul dedicat, aici . Dacă doriți o ofertă de preț personalizată pentru un sistem fotovoltaic vă rugăm să completați formularul Cere ofertă sau să contactați departamentul de vânzări specializat al Tritech Group la numărul 0787 810 258.